Lemmikki-messut

Tampereen Messut mukana Tapahtumateollisuuden turvallisten tapahtumien kampanjassa

Uutiset  18.08.2021

Tapahtumateollisuus ry lanseerasi 1.6.2021 turvallisten tapahtumien kampanjan, jonka avulla turvalliseen toimintaan sitoutuneet tapahtumat voivat ottaa käyttöönsä Check! -merkin. Merkillä kerrotaan siitä, että tapahtuman turvallisuus on suunniteltu ja toteutettu kattavasti sekä ammattitaidolla. Turvallisissa tapahtumissa mitään ei tehdä hutiloiden, vaan jokainen yksityiskohta on tarkkaan suunniteltu ja varmistettu. 

Tampereen Messuille – kuten kaikille vastuullisille tapahtumajärjestäjille – on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen tapahtumaan osallistuja voi tuntea olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi tapahtumaan saapuessaan. Siksi haluamme sitoutua tapahtuma-alan yhteisiin, turvallisuutta edistäviin pelisääntöihin ja tehdä yhteistyötä myös viranomaisten kanssa tapahtumia järjestäessämme. 

Mistä Check! -merkki konkreettisesti kertoo? 

Merkki kertoo kattavasta ja ammattitaitoisesta tapahtumasuunnittelusta, johon kuuluu mm. tapahtumapaikan, tekniikan ja rakenteiden, terveysturvallisuusasioiden, viestinnän ja opastamisen, ravintolatoiminnan sekä yleisön turvallisuuden varmistaminen. Työtä näiden asioiden eteen tehdään yhteistyössä viranomaisten kanssa, taaten näin yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus. Viranomaisten kanssa on myös koottu turvallisettapahtumat.fi -sivulta löytyvä tarkistuslista, joka on kooste tapahtumaturvallisuudessa huomioitavista seikoista. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa itse siitä, että viranomaismääräyksiä ja -ohjeita on noudatettu. 

Tutustu www.turvallisettapahtumat.fi