Lemmikki-messut

Tampere saa ikiomat lemmikkimessut syyskuussa 2018

Uutiset  27.02.2018

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–2.9. messuhalleissa on säpinää ja tohinaa, kun Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallit täyttyvät tassujen tepsutuksesta ja innostuneista eläinten ystävistä upouusilla Lemmikki Tampere 18 -messuilla. Lauantain ja sunnuntain aikana paikalla on tuhansia lemmikkieläimiä, runsaasti tarvikkeita myyviä ja tietotaitoaan tarjoavia näytteilleasettajia sekä tietysti kiinnostavaa, innostavaa  ja eläintietoutta kartuttavaa ohjelmasisältöä. Houkuttelevinta sisältöä ovat suuret kissa- ja koiranäyttelyt sekä tietysti vauhdikkaat kilpailut ja korkeatasoiset näytökset.

– Uuden koko perheen tapahtuman ajankohta on ihanteellinen. Nimenomaan kesällä perheisiin hankitaan lemmikkejä, joten messuilta voi saada arvokkaita vinkkejä elämään uuden perheenjäsenen kanssa. Kesän ja syksyn taitteessa on myös mukavaa päästä viettämään vielä yhteisiä perhepäiviä hieman arjesta poikkeavaan ympäristöön, kuvaa tapahtuman projektipäällikkö Tuure Leppämäki.

Laajat näyttelyt tuovat paikalle tuhansia eläimiä

Keskiössä näillä lemmikkimessuilla ovat Kennelliiton pentukoiranäyttely sekä Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen pentunäyttely. Ylöjärven koirakerho järjestää agility-kilpailun, rotuesittelyissä on paikkansa myös jyrsijöillä ja yksi unohtumaton ohjelmanumero on tietysti suloinen ja sukkela kanien estekilpailu. Lisäksi omat näyttelynsä ovat ainakin harmaalla norjanhirvikoiralla ja suomenpystykorvilla.

– Ohjelmassa on kaiken tämän lisäksi myös seminaareja, tietoiskuja ja näytöksiä. Ohjelman kautta pääsee tutustumaan erilaisiin lemmikkieläinten kanssa harrastettaviin lajeihin, saamaan inspiraatiota omaan tekemiseen ja tutustumaan itselle ihan uusiin lajeihin, kuten vaikkapa agilityyn ja flyballiin, kertoo Leppämäki.

– Myös tapahtuman sadoilla näytteilleasettajilla on paljon alan tietoa sekä laaja ja kattava välinetarjonta, jota kannattaa hyödyntää, Leppämäki kehottaa.

Tapahtuman ohjelma- ja näytteilleasettajatiedot täydentyvät kevään ja kesän 2018 aikana.

Lemmikki Tampere 18 -messut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.–2.9.2018.
www.lemmikkitampere.fi