Lemmikki-messut

Pentukuumetta? Lemmikin hankinta ei ole läpihuutojuttu

Uutiset  18.05.2018

”Hommataan meillekin koira, olisipa minulla koiranpentu, olisipa kiva aloittaa agility, nyt kesällä olisi hyvin aikaa hankkia lemmikki ja kouluttaa sitä”.

Koirakuume on ”ihan oikea juttu” ja moni miettiikin kesän kynnyksellä, josko nyt olisi sopiva aika hankkia omaankin kotiin karvainen kaveri. Nykypäivänä lemmikistä haaveilevat ovat onneksi hyvin tietoisia siitä, että lemmikin – kuten esimerkiksi koiran – hankinta ei ole suunnittelematta selvä juttu, vaan on itsestään selvää, että lemmikkiin sitoudutaan useiksi vuosiksi. Lemmikistä tulee perheenjäsen, jonka tuloon on valmistauduttava huolella.

Kennelliitto on koonnut tiiviin paketin asioista, joita koiraa hankkivan tulee ottaa huomioon ja listalla ovatkin muun muassa seuraavat kysymykset:

  •     Onko sinulla tarpeeksi aikaa koiralle?
  •     Oletko valmis sitoutumaan koiraan sen eliniäksi, 10–15 vuodeksi?
  •     Onko perheessäsi tai lähipiirissäsi allergiaa?
  •     Kestääkö taloutesi koirasta aiheutuvat kustannukset?
  •     Saako asunnossasi pitää koiraa?
  •     Oletko valmis ulkoilemaan koiran kanssa useita kertoja päivässä?

Jos koirakuume etenee toteutumisasteelle, on tärkeää miettiä rodun soveltuvuutta. Perinteinen pystykorva ei viihdy kerrostalossa, villakoiran turkki vaatii säännöllistä huoltoa ja niin edelleen. Kannattaa ottaa huomioon myös rodun koko, energisyys, alkuperä ja käyttötarkoitus. Missään nimessä rotua ei voi valita pelkän ulkonäön perusteella, sillä koirarodun alkuperäinen käyttötarkoitus voi vaikuttaa yhä sen luonteeseen. Myös kasvattajiin ja kenneleihin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta ei tue laittomia tai eläimille vahingollisia kasvattajia tai pentutehtaita.

Uuden perheenjäsenen saaminen kotiin on iloinen asia ja huolellinen valmistautuminen uuteen elämänvaiheeseen tekee uudesta tilanteesta kaikille helpompaa. Lemmikki Tampere 18 -messuilla käsitellään tuoreelle koiranomistajalle tarpeellisia asioita aina pennun hankkimisesta koiran kouluttamiseen ja pennun ruokintaan. Lisäksi tapahtumassa saa ideoita erilaisiin koiran kanssa harrastettaviin aktiviteetteihin, pääsee tutustumaan lähemmin useisiin eri rotuihin suosituissa näyttelyissä ja voi hankkia näytteilleasettajilta tarvikkeita lemmikin hoitamiseen ja harrastuksiin.

Lisätietoja koiranpennun hankkimisesta: Koiran hankkiminen vaatii harkintaa.