Lemmikki-messut

Lemmikki-messut saavutti kävijäennätyksen Tampereella

Tiedote Uutiset  03.10.2021

Lemmikki Tampere -messuilla tehtiin yleisöennätys, kun Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen saapui 2.–3. lokakuuta 11 929 eläinten ystävää. Koronarajoitusten hellyttyä ihmisillä oli suuri tarve päästä paijaamaan eläinkavereita. Seuraavan kerran tapahtuma pidetään 8.–9.10.2022.

– Lemmikki Tampere oli hyvin lämminhenkinen koko perheen tapahtuma, ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen valtasi innostunut hyrinä. Tapahtumaa oli selvästi kaivattu ja odotettu kaiken kotona oleilun jälkeen. Vihdoin ihmiset saivat luvan elää, iloitsee tapahtuman projektipäällikkö Paula Karhu Tampereen Messut -konsernista.

Viikonlopun aikana oli mahdollista tutustua kymmeniin eri eläimiin ja satoihin lajinsa edustajiin. Messuilla oli ihasteltavaa niin omaa lemmikkiä harkitseville kuin jo sellaisen omistaville. Paikalla oli joukko eläinkavereita, joita sai helliä sekä lemmikkiyhdistysten jäseniä, joilta kysyä vinkkejä lemmikin hankintaan ja hoitoon.

Lapset vievät tuliaisia kotona odottaville lemmikeille

– Oli ihanaa olla messuilla, aivan juhlan tuntua! Osastollamme vieraili paljon uusia lemmikin omistajia etsimässä perustietoa eläinten ravitsemuksesta. Perheitä oli ilahduttavasti liikkeellä, ja osastolla kävi kiva kuhina. Lapset usein päättävät, mitä herkkuja kotona odottaville lemmikeille messuilta ostetaan, kertoo Prima Pet Premiumin Brand Specialist Suvi Sillvan.

Lemmikkejä on hankittu paljon viime vuosina. Myös lemmikkieläinruokien valmistajalla on huomattu lähivuosien lemmikkibuumi, sillä korona-aikana lemmikkien kanssa on vietetty yhä enemmän aikaa.

– Koirien kanssa touhutaan ja harrastetaan aikaisempaa enemmän, jolloin myös herkkupalkkioita tarvitaan ja lemmikkien ruokiin halutaan vaihtelua, Sillvan sanoo.

Muutenkin näytteilleasettajat olivat todella tyytyväisiä tapahtumaan.

– Moni myi hyllyjään tyhjiksi, mikä osoittaa myös suosittujen messujen merkityksen kaivattuna kauppapaikkana mukana oleville yrityksille. Messuilla saatu palaute on ollut oikein positiivista, tapahtuman projektipäällikkö Paula Karhu kertoo.

Skeittaava koira veti väkeä katsomoihin

Messuilta uudet ja tulevat eläinten omistajat saivat paljon tarpeellista tietoa lemmikkien hoidosta ja pääsivät tutustumaan esimerkiksi eläinten kanssa harrastettaviin lajeihin. Yksi Lemmikki Tampere -messujen vetonauloista oli Rambo Staffin – skeittaavan koiran esiintyminen. Katsomot täyttyivät ääriään myöten.

– Näillä näkymin messuilla nähtiin Rambon jäähyväiskeikka, sillä omistajana minun pitää himmata 9-vuotiaan koiran vauhtia. Olo on haikea, mutta ei tätä voi loputtomiin tehdä, vaikka Rambolla varmasti riittäisi intoa skeitata viimeisiin päiviinsä asti, koiran omistaja Minna Talvitie kertoo.

Rambo nauttii yleisön edessä esiintymisestä ja sen myös kuuli messuhallissa. Erityisesti Queenin musiikki iskee staffordshirenbullterrieriin, ja koira lauloi musiikin mukana omalla tavallaan.

Lemmikki Tampere -messut järjestetään seuraavan kerran 8.–9.10.2022.