Lemmikki-messut

Lemmikit valloittavat viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen

Uutiset  30.09.2021

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tulevana viikonloppuna 2.–3.10.2021 järjestettävä Lemmikki Tampere tuo yhteen satoja lemmikkieläimiä, lähes 50 alan näytteilleasettajaa ja eläimistä kiinnostuneita ihmisiä. Tervetuloa rapsuttamaan kaikenkarvaisia lemmikkejä viikonloppuna messuille!

Kissanäyttelyä on odotettu pitkään

Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen Mika Akonniemi odottaa innolla tulevaa viikonloppua. Näin isoa kissanäyttelyä ei ole vielä tänä vuonna voitu järjestää Pirkanmaan seudulla.

– Isolle näyttelylle on selvästi ollut tarvetta. Lemmikki Tampere -messuille otettiin 500 kissaa molemmille näyttelypäiville, ja ensimmäinen päivä täyttyi viidessä tunnissa, Akonniemi kertoo.

Katsojat elävät kisatunnelmassa mukana

Yleisön edessä kisaaminen on monelle koiraharrastajalle uusi juttu. Yleensä agilitykentän laidalla on kannustamassa vain koiran ohjaajan perhe.

– Lemmikki Tampere -messujen agilitykisassa on suuren kilpailun meininki, kun katsojat elävät tunnelmassa mukana. Yleisö tuo pientä jännitystä ja painetta kilpailijoille. Lisäksi kilpailijat oppivat käsittelemään eri tavalla onnistumisiaan ja pettymyksiään, Ylöjärven koirakerhon Jari Helin kertoo.

Agilitykilpailuun on ilmoittautunut noin 430 koirakkoa. Nuorimmat ohjaajat ovat 10-vuotiaita, kun vanhimmat taas ovat lähes 80-vuotiaita. Kilpailijoita tulee ympäri Suomen. Kisaa käydään koko messuviikonlopun ajan.

Tuleva viikonloppu on täynnä kiinnostavia näytöksiä, kilpailuja, luentoja ja koulutuksia, joita kaikenikäiset voivat seurata. Messuilla on ihasteltavaa niin omaa lemmikkiä harkitseville kuin myös jo sellaisen omistaville. Paikalla on joukko eläinkavereita, joita saa rapsuttaa sekä eri lemmikkiyhdistysten jäseniä, joilta voi kysyä vinkkejä lemmikin hankintaan tai hoitoon.