Lemmikki-messut

Lemmikki Tampere tarjosi tiedon, tuotteet ja ihanat eläimet lähes 11 000 kävijälle

Tiedote  03.09.2023

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa koettiin vauhdikas ja lämminhenkinen viikonloppu, kun Lemmikki Tampere täytti messuhallit kotien suosikkieläimillä. Tapahtumassa vieraili kahden päivän aikana yhteensä 10 764 kävijää. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimi toista vuotta peräkkäin Dagsmark Petfood Oy. Ensi vuonna Lemmikki Tampere järjestetään 12.–13.10.2024.

Tämän vuoden tapahtumassa oli mukana lähes 85 näytteilleasettajaa, jotka tarjoilivat messukansalle ammattilaisten vinkkejä sekä tuotteita ja palveluita lemmikkieläinten hyvinvoinnin tueksi. Mukana olleet yhdistykset jakoivat eri roduista kiinnostuneille kävijöille neuvoja oman lemmikin hankintaan ja hoitoon.

– Suuri kiitos kaikille mukana olleille yhdistyksille ja yhteistyökumppaneille. Teitte tapahtumasta monipuolisen kokemuksen täynnä nähtävää ja koettavaa. Oli ilo nähdä, miten kaikki ovat mukana niin suurella sydämellä. Messujen lämminhenkinen tunnelma sai jälleen kiitosta, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Paula Karhu.

Tapahtuma tutustutti kävijät jälleen monipuolisesti eläinten maailmaan. Yhdistykset olivat tuoneet messuille ihasteltavaksi kissoja, koiria, kesyrottia, marsuja, frettejä, hamstereita, kaneja, gerbiileja, siilejä, alpakoita ja poneja. Kalat, matelijat ja selkärangattomat kätkeytyivät terraarioiden ja akvaarioiden koloihin.

YouTube-tähti inspiroi nuorempia messukävijöitä

Yli 700 pientä kissan- ja koiranpentua esitelleet näyttelyt nousivat odotetusti tapahtuman suosikeiksi. Hämeen Spanielikerho ry:n pentunäyttely mahdollisti nuorille koirille ja heidän omistajilleen tilaisuuden harjoitella näyttelykehässä kulkemista. Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry:n kansainvälinen kissanäyttely tutustutti kävijät kissamaailman ihmeellisyyksiin.

YouTube-tähti Venny Helénin ohjelmapuheenvuoro Ole rohkeasti oma itsesi ja Meet & Greet -tilaisuus keräsivät satoja faneja tapaamaan suosikkitubettajaansa. Schleichtalli Rambo -nimistä YouTube-kanavaa ja kymmeniä tuhansia näyttökertoja kerääviä videoita tekevän Helénin puheenvuorossa nuori tähti kertoi faneille tarinansa. Hän kannusti omalla esimerkillään muitakin nuoria haaveilemaan rohkeasti ja olemaan välittämättä sosiaalisen median kommentoinnista.

Rotukissoista parhaat palkittiin

Suomen Maine Coon -kissat ry palkitsi viime vuoden parhaimmat yksilöt omassa palkintojenjakotilaisuudessaan. Oman aikansa lavalla ja näytöskentällä saivat myös afgaanivinttikoirat, itämaiset kissarodut, Maine coon -kissat ja suuret laumanvartijarodut. Kävijät kuulivat ammattilaisten neuvot muun muassa siihen, kuinka uusi lemmikki otetaan perheeseen mahdollisimman stressittömästi, miten leikkiä kissan kanssa lajityypillistä toimintaa tukien ja mitä kannattaa huomioida harkitessa rescue-lemmikin adoptoimista ulkomailta.

Vauhtia viikonlopun ohjelmaan toivat Tampereen Seudun Koirakerho ry:n rally-tokokilpailut ja toko-näytökset, joista kävijät oppivat lisää tottelevaisuuskoulutuksen tempuista ja tehtävistä. Ylöjärven Koirakerho ry:n agility-kilpailuissa nähtiin nopeita liikkeitä ja taitavia suorituksia 3-luokan koirien neljässä eri kilpailussa.

LISÄTIEDOT: www.lemmikkitampere.fi #lemmikkitampere
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Paula Karhu, projektipäällikkö Lemmikki Tampere -messut, p. 040 071 6199
Nette Kivimäki, viestinnän asiantuntija, p. 0400 448 455