Lemmikki-messut

Lähes 700 näyttelykissaa ja -koiraa eläinviikonlopun vetonauloina

Tiedote  22.08.2023

Tampereen Messut -konsernin tapahtumasyksy käynnistyy valloittavien lemmikkieläinten äärellä 2.–3.9. Suosituksi perhetapahtumaksi kasvanut Lemmikki Tampere tuo kotien viiksekkäät ystävät eläinrakkaiden ja harrastajien ihasteltaviksi. Perheiden lisäksi messutapahtuma viihdyttää aktiivisia harrastajia, sillä Lemmikki Tampere tarjoaa asiantuntevan ohjelman, alan ammattilaisten vinkit eläinten hoitoon ja kouluttamiseen sekä vauhdikkaat kilpailut. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Dagsmark Petfood Oy.

Lemmikki Tampere tutustuttaa kävijät jälleen monipuolisesti eläinten maailmaan. Rapsutuksia, ihastelua ja silityksiä messuhalleissa odottavat tänä vuonna kissojen ja koirien lisäksi kesyrotat, marsut, fretit, hamsterit, gerbiilit, alpakat ja Tallipihan ponit. Kalat ja matelijat kätkeytyvät terraarioiden ja akvaarioiden uumeniin.

Koiran- ja kissanpennut harjoittelevat näyttelyihin osallistumista

Hämeen Spanielikerho ry tuo messuille ensimmäistä kertaa kaikkien rotujen pentunäyttelyn, jossa ihastelujen valokeilaan nousee yli 300 erilaista alle yhdeksän kuukauden ikäistä koiranpentua. Näyttelyssä pennut harjoittelevat näyttelykehässä esiintymistä. Näyttely järjestetään vain messulauantaina ja se kestää koko päivän.

Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry järjestää molempina messupäivinä kissanpentujen ja nuorten kissojen erikoiskilpailut, joissa valitaan muun muassa tuomarin sydänkäpynen, pörröisin pentu ja kaunein turkki. Lisäksi yhdistys kokoaa jälleen yhteen noin 400 kissaa kansainväliseen kissanäyttelyyn, jossa kävijät pääsevät tutustumaan eri kissarotuihin ja seuraamaan näyttelyiden kulkua. Kauneimmat kissat valitaan molempina messupäivinä noin klo 15 Best in Show -paneelissa.

Suomen Maine Coon -kissat ry palkitsee messulauantaina rodun menestyksekkäimmät yksilöt vuodelta 2022.

Dagsmark Petfood Oy tuo messujen kummallekin päivälle ohjelmasisältöön asiantuntijaluennon eläintenkouluttaja Jenni Yli-Tainiolta, joka kertoo, kuinka uuden lemmikkieläimen kotiutuminen onnistuu mahdollisimman sujuvasti ja stressittömästi.

Messuviikonlopun ikisuosikit kanien estekilpailut, Ylöjärven koirakerhon agilitykilpailut, rally-tokokilpailut (vain sunnuntaina 3.9.) ja erilaiset rotuesittelyt viihdyttävät messukävijöitä tänäkin vuonna.

Lemmikki Tampere -messuilla koetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Meet & Greet, kun Schleichtalli Rambo -nimistä supersuosittua Youtube-kanavaa ja Instagram-tiliä pitävä Venny Hélen saapuu messuille. Helen kertoo ohjelmapuheenvuorossaan, miten hänestä tuli minihevosfiguureilla videoita tekevä Youtube-tähti. Puheenvuoron jälkeen Hélen on tavattavissa Tähtien Salissa, messuhallien 2. kerroksessa.
Messuihin asti päivittyvä ohjelma löytyy täältä https://www.lemmikkitampere.fi/fi/kavijalle/#tab-program

Akkreditoituminen vain ennakkoon 31.8. asti

Median edustajien ja vaikuttajien akkreditoituminen on nyt avoinna. Akkreditoituminen on tänä vuonna mahdollista vain ennakkoon 31.8. asti. Median ja vaikuttajien kulkulupien nouto tapahtuu pääsisäänkäynnin lipunmyyntipisteeltä. Median akkreditoituminen https://www.lyyti.fi/reg/Lemmikki_Tampere__PRESS_9171 ja vaikuttajien akkreditoituminen https://www.lyyti.fi/reg/Lemmikki_Tampere_VAIKUTTAJAT_8443
Liput myy Ticketmaster https://www.ticketmaster.fi/artist/lemmikki-tampere-2023-messut-lippuja/1000932

LISÄTIEDOT: www.lemmikkitampere.fi #lemmikkitampere
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Paula Karhu, projektipäällikkö Lemmikki Tampere -messut, p. 040 071 6199
Nette Kivimäki, viestinnän asiantuntija, p. 0400 448 455