Lemmikki-messut

Aito eläinilo ja tiukka turvallisuuspuhe toivat kävijäryntäyksen

Tiedote  09.10.2022

Kolmen päivän ajan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa koettiin ajankohtaista asiaa kokonais- ja kyberturvallisuudesta sekä heittäydyttiin lemmikkieläinten hurmaavaan maailmaan. Perjantaista lauantaihin suomalaisten puolustuskykyä ja arjen turvallisuustoimia esitellyt Kokonaisturvallisuus ja lauantaista sunnuntaihin kestänyt eläinten ystävien suosikkitapahtuma Lemmikki Tampere keräsivät yhteensä kolmen päivän aikana messuhalleihin upeat 12 161 kävijää.

Kokonaisturvallisuus-messujen teemoista kyberturvallisuus ja arkinen varautuminen herättivät vilkasta keskustelua. Aihetta pohdittiin myös ohjelmalavalla runsaan yleisön ympäröimänä, kun Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola kertoi Suomen roolista Natossa. Kyberturvallisuuden asiantuntijat Jarno Limnéll ja Kimmo Rousku nostivat esiin kyberturvallisuuden osuutta Ukrainan sodassa.

Puolustusvoimien panssariajoneuvo Pasi, Poliisin osaston moottoripyörä ja poliisiauto sekä HAWK-elämyskeskus, jossa sai kivuta BAe HAWK Mk 51 -mallin ohjaamoon, keräsivät katseita ja kiinnostuneita koeajajia perheistä, oppilaitoksista ja iäkkäämmistä messuvieraista. Saab Finlandin sisäampumasimulaattori haastoi messukävijöiden keskittymiskyvyn äärimmilleen ja Security Track – kokonaisturvallisuuden tehtäväkierros esitteli messujen tarjontaa.
Pirkanmaan Martat kertoi osastolla ja ohjelmaosuudessaan arjen kotivaran hyödyllisyydestä, ja Suomen Kylät ry tarjosi tietoa lähiyhteisöjen roolista turvallisuustoimijoina sekä sydänturvallisuudesta.

Lemmikki Tampere hämmästytti lemmikkien monipuolisuudellaan

Lemmikki Tampere läikähteli iloa ja aitoa innostuneisuutta, kun eläinten ystävät tapasivat messuilla aikaisempia vuosia monipuolisemman näytteilleasettajamäärän sekä ennätyksellisen suuren joukon eri lemmikkieläinlajeja. Kävijöitä ihastuttivat upeat terraarioeläimet, lemmikkilinnut ja papukaijat sekä fretit, siilit ja torakat. Rapsutuksia keräsivät myös kesyrotat, gerbiilit, lemmikkikanit, koirat ja erilaiset kissarodut.

Monipuolinen ohjelma tarjosi asiantuntijatiedon lisäksi uusia elämyksiä. Erityisen paljon iloa herättivät Tampereen Seudun Koirakerhon koiratanssinäytös, näyttävien afgaanivinttikoirien rotuesittely, Lemmikkitalo Onnen Lemmikit pitämä torakkaterapia ja Animal activen eläinkouluttaja Jenni Yli-Tainion ja Dagsmark Petfood Oy:n yhteisluento kissan arkitaitojen opettamisesta. Ylöjärven Koirakerhon agility-kilpailuissa vimmattua vauhtia viilettäneet koirakot täyttivät katsomot molempina messupäivinä.

Yksi tyytyväisistä kävijöistä oli tyttärensä kanssa ensikertaa messuilla vieraillut Mari Yli-Ollila.

– Kaikin puolin hyvä ja kiva messukokemus. Tulin tapahtumaan takki auki avoimin mielin ja tiesin, että tytär pääsee silittämään kissoja ja koiria. Mutta en osannut odottaa näkevämme näin paljon erilaisia eläimiä. Tämä on ollut todella hieno päivä.

Lemmikki Tampere -messujen pääyhteistyökumppani Dagsmark Petfood Oy:n markkinointijohtaja Janica Finneman iloitsi vilkkaiden messupäivien lisäksi myös viikonlopun aikana käydyistä keskusteluista.

– Todella mielenkiintoiset messut. Olemme tavanneet paljon innostuneita lemmikinomistajia ja saaneet kiitosta kotimaisesta vaihtoehdosta lemmikinruokintaan. On mahtavaa nähdä, miten paljon eläinten hyvinvointi ja esimerkiksi arkitaitojen opettaminen kissoille kiinnostavat.

Kokonaisturvallisuus-messujen seuraava ajankohta ja järjestämispaikkakunta tarkentuvat myöhemmin. Lemmikki Tampere järjestetään seuraavan kerran 2.–3.9.2023.

LISÄTIEDOT: www.kokonaisturvallisuusmessut.fi #kokonaisturvallisuus,  www.lemmikkitampere.fi #lemmikkitre Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, projektipäällikkö Kokonaisturvallisuus-messut, p. 040 734 3589
Paula Karhu, projektipäällikkö Lemmikki Tampere -messut, p. 040 071 6199
Nette Kivimäki, viestinnän asiantuntija, p. 0400 448 455